Vælg kategori

Artikel
| | Papirøen

Bogfestival - og Street Food

Der findes ikke noget bedre end at være totalt underholdt, og samtidig have muligheden for at smovse lækkert mad i sig. Det er netop det, Christianshavns Bogfestival tilbyder i weekenden.

Af Agnete Skipper Meilandt / Plusdage.dk

Der er lagt op til sanselige dage, når Christianshavns Bogfestival skydes igang på Papirøen den 23. april - 25. april. Festivalen har tradition for at flytte rundt på Christianshavn og tematisere programmet efter stederne. Således har der førhen været temaer med krigslitteratur på Søofficersskolen på Nyholm, historisk litteratur ved Stadsgraven på Christianshavns Voldanlæg og krop og litteratur i  Hal C på Arsenaløen.

Temaerne i år er den fysiske bog, sanselighed og totaloplevelsen, og i samarbejde med Copenhagen Street Food flyder temaerne godt sammen i en større enhed. Der vil nemlig være køkkener fra hele verdnen, der byder på herlige kulinariske oplevelser, som kan nydes med en spændende bog i hånden eller mellem de mange forfatterforedrag. Der kommer et væld af aktuelle og spirende forfattere, store personligheder samt fandenivoldske iscenesættere. 

Bogfestivalen kickstartes i anledning af Danmark Læser Dagen, d. 23. april. Her vil kultirministeren Marianne Jelved dele gratis bøger ud, og opsumerer Danmarks nye Bogdag. 

Det bliver nogle dage fyldt med en lang række spændende digtoplæsninger, beatpoesi og rap af upcomming og etablerede lyrikere. 
Derudover er der mulighed for at købe nye bøger hos forlagene eller antikvariske bøger hos stadsholderne. Du kan også smage en bog, hvilket fungerer ved, at du ud fra en spiseseddel vælger den smagsoplevelse, du synes lyder mest interessant. Skal bogen være sprød eller knasende? Syrlig eller sød? Måske fyldig og frisk? Christianshavns Bibliotek har 10 forskellige smagskort, som du låner en bog ud fra. Bogen er indpakket, og det er derfor en overraskelse, hvilken bog du går derfra med. Du kan også slukke tørsten i lækre drinks, øl og vand fra én af de mange boder. 
Du kan læse programmet her.

Formålet med Christianshavns Bogfestival, der er Københavns ældste af sin slags, er nu som før:
at præsentere god litteratur i nye rammer, på nye steder og på nye måder - så flere bliver inspireret og interesseret i litteratur.

Tag til Bogfestival og lad dig inspirere alt i mens du nyder smagsprøver fra hele verdenen. Festivalen er ganske gratis.

FAKTA

Fakta