Vælg kategori

Smkfridays
| | København | FOTO: Ida Tietgen Høyrup

Sæsonens sidste SMK Fridays

Kom med til sæsonens sidste Fridays på Statens Museum for Kunst fredag den 29. maj, som blandt andet byder på Wiki edit-a-thon, gif-workshop og joggingtøj med kunstprint.

af Sidsel Stybe Vestergaard

Statens Museum for Kunst har frigivet rettighederne til 25.000 billeder af kunstværkerne i SMK's samling, som nu kan copy/pastes, remixes og genbruges frit. Det bliver fejret til en Fridays 29. maj, hvor man både kan se, høre og selv være med til at skabe kunst, der tager udgangspunkt i de mange tusinde værker, som SMK nu har overdraget til Public Domain – det vil sige til fri afbenyttelse.

Kig med her og se hvilke oplevelser du kan blive en del af i løbet af dagen og aftenen den 29. maj:

Mix it up!-udstilling hele weekenden
13 designere og kunstnere har lavet en række nye værker med udgangspunkt i de frie billeder af kunstværker fra SMK's samlinger. Hele weekenden fra 29. maj til 31. maj bliver værkerne udstillet side om side med de originale værker i samlingen i en pop-up-udstilling Mix it up!

BARCODE – en iscenesat koncert
I samarbejde med Holland House står aftenen også på projektet BARCODE, der er en iscenesat koncert med sjældent opførte værker af bl.a. John Cage og Steve Reich. Live-performance ved skuespiller Rikke Lylloff og sanger Jakob Bloch Jespersen. BARCODE præsenterer nyproducerede videoanimationer med roterende stole, syngende hoveder og rasende stripsang. Iscenesat af Jacob F. Schokking.

Gå i et med værkerne
Med tre simple trin: Vælg et billede, genskab og udstil! kan man med app'en VanGoYourself træde ind i kunsthistoriens mesterværker. Det londonbaserede Culture24, der har udviklet app'en, er med på aftenen og inviterer dig til at genskabe udvalgte værker fra SMK's samling, bl.a. Eckersbergs portræt af søstrene Bella og Hanna fra 1820. De rette rekvisitter bliver stillet til rådighed.

Oplev også den interaktive installation Culture Cam, hvor farverne og mønstrene i dit tøj aktiverer søgninger i de digitaliserede samlinger. Culture Cam er udviklet af designbureauet Spild af Tid i samarbejde med Europeana Creative.

Urpremiere på Frisk Frugts film Den Europæiske Spejlbue
Komponist og musiker Anders Lauge Meldgaard, alias Frisk Frugt, udgav tidligere i år albummet Den Europæiske Spejlbue, der undersøger europæisk verdensmusik. Til Fridays er der urpremiere på den film, der er lavet til musikken. Frisk Frugt spiller et præludium som optakt til urpremieren i SMK's biograf.

Wiki edit-a-thon og gif-workshop (tilmelding nødvendig)
Vær med til at hacke fortolkningen af kunsthistorien ved denne Wikipedia edit-a-thon, der handler om at tilføre kunsthistorien din viden. Bidrag til, at vi får en mere mangfoldig beskrivelse af dansk kunst og kunsthistorie i Wikipedia. Eller sæt kreativiteten fri og lav små animerede gifs ud af billeder fra SMK's samlinger på dagens gif-workshop. Der vil være facilitatorer på begge workshops. Alle kan være med, bare tag en bærbar med. De to workshops finder sted klokken 14-17. Tilmelding via merete.sanderhoff@smk.dk

SMK Fridays er gratis at deltage i og afholdes fra kl 16.00 til 22.00. OBS workshop starter kl. 14.00 - husk at tilmelde dig!

FAKTA

3bb667084f